13.02.2023 г.

 

Ръководството и служителите на Сметната палата дариха лични средства за пострадалите от опустошителното земетресение в Турция и Сирия. Помощта е изпратена до пострадалите райони чрез Българския червен кръст. Със събраните парични средства ще бъдат закупени материали от най-неотложна необходимост – топли дрехи, завивки, палатки, отоплителни уреди за палатките, хигиенни материали, фенери, батерии и др.

Ръководството и служителите на Сметната палата споделят основни човешки и професионални ценности като справедливост, съпричастност и състрадателност и не остават безучастни към извънредни ситуации у нас и по света, като не за пръв път организират кампании за подкрепа на хора в нужда.

През 2022 г. те дариха лични средства, с които бяха закупени най-необходими стоки за бедстващите в Украйна. Ръководството и служителите на одитната институция, съвместно с колегите си от Агенцията за държавна финансова инспекция, направиха дарение и за пострадалите от наводненията жители на с. Богдан, като бяха закупени електроуреди от първа необходимост за семейства, останали без дом и настанени във фургони. Ръководството и служителите на Сметната палата събраха и лични средства, които дариха на Фондация „Искам бебе“, подкрепяща семействата у нас, които се борят да осъществят мечтата си за дете.