21.05.2024 г.

Сметната палата бе сред участниците в първия Кариерен форум на Юридическия факултет /ЮФ/ на Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Събитието,  организирано от Кариерния център на ЮФ и на Факултетния студентски съвет,  дава възможност на младите хора, избрали юридическата професия, да се свържат с работодатели и експерти, да проучат възможностите за кариерно развитие.  То бе официално открито от проф. д-р Даниел Вълчев, декан на Юридическия факултет, проф. д.ик.н Соня Милева-Божанова, заместник-ректор и проф. д-р Мартин Белов, заместник-декан на ЮФ.

През четирите часа на форума директорът на дирекция „Развитие на одитната дейност“ в Сметната палата Тома Дончев и Геновева Винева – началник на отдел в одитна дирекция „Специфични одити“, запознаха студентите с мисията и целите на институцията – да е независим гарант за доброто управление и отчетността в публичния сектор.  Те представиха възможностите за студентски стаж, чиято цел е придобиване на практически опит и нови професионални умения, както и за професионална реализация и кариерно развитие в институцията след дипломиране. На студентите бяха раздадени информационни материали за  професията на одитора, както и за начина на провеждане на конкурси за длъжности в различните дирекции в Сметната палата.