Несъответствията в декларациите пред Сметната палата се променят през годините - председателят на Върховната одитна институция Цветан Цветков пред БиТиВи

stop-kadur-btv300117_220x165_fit_478b24840a
30.01.2017

Несъответствията в декларациите пред Сметната палата на хората от властта се променят. Това стана ясно от думите на председателя на Сметната палата Цветан Цветков в предаването „Тази сутрин” по bTV.

 „Ако преди 5-6 години предимно не се декларираха получена наследствена нива или апартамент, то сега се наблюдава засилване на несъответствията, свързани с недекларирано дялово участие във фирми и дружества, както и недекларирани задължения към юридически лица, също така и вземания”, отбеляза той.

Според председателя на Сметната палата Законът за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, трябва да се актуализира, тъй като не обхваща всички възможности за инвестиции и за придобиване на имоти и доходи.

Информация за попълване на декларациите

ВАЖНО!

Във връзка с влизането в сила на Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, обн. ДВ. бр.7 от 19.01. 2018 г.,  декларации за имущество и интереси се подават  на адресите на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество:

София, ул. „Антим І“, № 17

и София, ул. " Г. С. Раковски" №112

За повече информация:

http://www.ciaf.government.bg/pages/view/rezultati-ot-nap-200/

 


x images

За коректното визуализиране на тази страница е препоръчителна минимална версия
Internet Explorer 8.


Моля обновете версията на Internet Explorer или използвайте друг браузър.